In de 16e eeuw ontdekten Portugese veroveraars Ceylon-kaneel in Sri Lanka en brachten dit specerij in de 16e en 17e eeuw naar Europa. Ceylon-kaneel wordt gewonnen uit wildgroeiende bomen die een hoogte van 10 m kunnen bereiken en in de bossen van Ceylon en Zuid-India groeien. Dit specerij wordt gemaakt van de fijnste binnenbast, die van drie jaar oude scheuten is gesneden.
Echte Ceylon-kaneel is een sterk geurend en smaakvol specerij. Iedereen die het ooit heeft geproefd, weet goed welke verschillende smaakkwaliteiten dit specerij kan hebben.
Koolhydraten (g / 100 g): 4,0
Vetten (g / 100 g): 3,0
Eiwitten (g / 100 g): 28
Energie (kcal): 160
Minimaal: 18 maanden houdbaar
Nettogewicht (g): 30
Een krans van stelen en takken van dille in het Romeinse Rijk werd uitgereikt aan onderscheiden gladiatoren. Gebruik voor de bereiding van salades, voorgerechten, soepen, tweede lunchgerechten.
Gebruik voor
Warme en koude sauzen, soepen, vleesgerechten, gevogeltegerechten, visgerechten, eiergerechten, evenals voor het inmaken.
Smaak
Bitter gras
Voedingswaarde per 100 gr.
Eiwitten (g / 100g)… 16
Vetten (g / 100g)… 15
Koolhydraten (g / 100g)… 12
Energiewaarde (kcal / 100g)… 250